primatour zeeziek

Primatour, zorgt voor aangename vakantie

Veel mensen kennen primatour (werkzame stof o.a Cinnarizine) als middel tegen reisziekte  ( in het bijzonder zeeziekte). Het voorkomt dat je misselijk wordt in bus of vliegtuig, of dat je kotsend over de railing van een boot hangt. Zelf heb ik geen last van dit soort reisziekte. Toch is Primatour mijn geheime wapen voor een goede en fijne vakantie.

Tegen misselijkheid en draaierigheid

Word jij ook zo misselijk en draait de hele wereld nog uren om je heen, als je uit een achtbaan bent gekomen? Heb je op zee in een kleine boot last van je maag, en zijn je benen op de kade nog steeds wanhopig bezig evenwicht te zoeken? Dan is het tijd voor primatour. Ik heb twee gouden tips voor een onbezorgde vakantie: En ik spreek uit ervaring.

  1. Zorg dat in elke tas die je bij je hebt, tenminste een tabletje aanwezig is.
  2. Slik het tabletje in één keer door, zonder erop te kauwen, want anders ben je al misselijk voor je vertrekt!

Vroeger, voordat ik van mijn dochter bevallen was, was geen achtbaan mij te hoog, geen excursie mij te dol. Tot ik op een dag in Disney Land Parijs, na een wilde rit, uit Space Mountain kwam. Mijn hoofd en lijf voelden als overspannen draaitollen. Ik heb zeker 3 kwartier op een bankje gezeten, terwijl de rest van de familie zich tegoed deed aan koffie met gebak. “Nee, dank je wel, ik sla even over”.

In Bretagne bekeek ik vanaf een kleine toeristenboot de prachtige krijtrotsen. Het was een tochtje van amper een half uur, en zolang ik maar in de buitenlucht was, ging alles prima. Eenmaal terug op de kade leek ik echter wel een dronken zeeman.

En ook al word je normaliter niet ziek in de bus: als je een tocht met lokaal vervoer maakt langs de Amalfi kust, zijn het slechts degenen met de allersterkste maag die kunnen genieten van het bochtenwerk en het fantastische uitzicht.

Primatour: de redder in nood bij reisziekte

Op vakanties wil ik graag alles zien en beleven wat er maar te doen is. Normaliter word ik niet misselijk in een bus. Omdat wij in verre oorden veel met de bus reizen, behoort primatour toch tot mijn standaard EHBO-uitrusting. Uit voorzorg, want je weet maar nooit. Zo redde primatour mijn buggytocht in de woestijn en mijn bezoek aan de Balestaseilanden in Peru.

Met dit in mijn achterhoofd, stapte ik het jaar erna in Madeira zelfverzekerd op een zeiljacht. Het doel was dolfijnen spotten in open zee. Er was één probleem. Hoe ik ook in mijn tas en zakken zocht, geen Primatour. Die zaten in de andere rugzak, ver weg in de hotelkamer. De aardige jongens aan boord probeerden alles wat je in de boekjes kan vinden om te voorkomen dat ik een slechte herinnering aan deze tocht zou overhouden: achter op de boot, in de frisse lucht, veel praten en vragen stellen, want afleiding helpt. Nou, vergeet het maar. De bekende papieren zakjes kwamen helaas goed van pas.

Baat het niet dan schaadt het niet

In de jungle van Peru stond een tocht met een catamaran op het programma. Onze gids deed erg geheimzinnig toen ik hem vroeg, wat ik me daar precies bij moest voorstellen. Het leek mij vreemd: een catamaran op een meer tussen de bomen van de jungle. Dat moest wel een gigantische plas water zijn. Ik nam het zekere voor het onzekere en nam al voor vertrek (dan kan je hem ook niet vergeten) een Primatourtje in.

Toen we bij het meer aankwamen bleek de catamaran een duwboot met 2 glijders te zijn. Weinig deining dus! Ik at in elk geval met smaak mijn lunch, terwijl groepsgenoten om mij heen piranha’s vingen. Ik kan het niet bewijzen, maar misschien helpen ze ook wel tegen de stank van vis.

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Primatour, zorgt voor aangename vakantie”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.